Archontiko | Fiskardo

Φισκάρδο | Κεφαλονιά

Γνωρίστε το Φισκάρδο και την Κεφαλονιά
Ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά
Fiskardo

Φισκάρδο

Αν και οι σεισμοί του 1953 κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των Ιονίων νήσων, στο βορειότερο μέρος της Κεφαλονιάς, το Φισκάρδο έμεινε σχεδόν ανέπαφο.
Με πρωτοβουλία των κυβερνητικών υπηρεσιών του νησιού, δόθηκε οδηγία να μείνουν διατηρητέα τα διασωθέντα οικήματα και κτίρια έτσι ώστε να διατηρήσει η περιοχή την κομψότητα της Βενετιακής αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζει την καμπύλη του λιμανιού του Φισκάρδου.

Melissani Lake

Ανοικτό Σπήλαιο Μελισσάνης

Στην Μελισσάνη, οι βαρκάρηδες κάνουν βόλτα τους επισκέπτες στην λίμνη του ανοικτού σπηλαίου από το οποίο έχει πέσει η οροφή, αποτέλεσμα παλαιότερου σεισμού. Η πρόσβαση στην λίμνη γίνεται από ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ. Το φως που πέφτει από πάνω και τα πρασινογάλανα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα και εμπειρία.
Οι επισκέπτες οδηγούνται από το τούνελ στις βάρκες. Η βόλτα με την βάρκα είναι και ο μοναδικός τρόπος να δείτε το σπήλαιο της Μελισσάνης.
Η Μελισσάνη λέγεται επίσης και Σπήλαιο των Νύμφων από ανάλογα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τις αρχαιολογικές μελέτες και ανασκαφές το 1951. Θεωρείται μάλιστα ότι πρόκειται για απομεινάρια της Μινωικής κουλτούρας και πολιτισμού. Πήλινα αγγεία περιγράφουν τον θεό Πάνα και Νύμφες, γι αυτό και το όνομα.
Η καλύτερη ώρα για να δείτε τα εκπληκτικά παιχνιδίσματα του φωτός στα νερά της λίμνης, είναι κατά το μεσημέρι όταν ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Το φως που πλημμυρίζει το σπήλαιο δημιουργεί χρωματιστές αντανακλάσεις και δίνει στα νερά το ιδιαίτερο χρώμα τους. Η ροή των υδάτων ήταν μέχρι παλαιότερα ένα μυστήριο - το οποίο λύθηκε το 1959 όταν η ροή του αποκαλύφθηκε με την χρήση χρωστικών ουσιών.

Drogarati Cave

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Ύστερα από 120 κάθετα σκαλοπάτια, θα βρεθείτε στο δροσερό περιβάλλον του σπηλαίου της Δρογκαράτης. Οι αντανακλάσεις από τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες γεμίζουν τον χώρο. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε 300 χρόνια πριν, όταν ένας δυνατός σεισμός, άνοιξε είσοδο. Είναι περίπου 60 μέτρα βαθύ και άνοιξε πρώτη φορά για το κοινό το 1963.
Φαίνεtαι ότι πρόκειται για μέρους εκτενούς δικτύου σπηλαίων. Όμως οι υπόλοιπες σπηλιές έχουν δύσκολη πρόσβαση. Το μεγαλύτερο μέρος του σπηλαίου ονομάζεται "Σάλα Αποθέωσης" σαν αναφορά στις πολύ καλές ακουστικές ιδιότητες μιας και είναι ο λόγος που έχει χρησιμοποιηθεί για κονσέρτα και άλλες καλλιτεχνικές παρουσιάσεις.

Assos

Άσσος

Το μικρό χωριό της Άσσου, είναι πυκνοκτισμένο από ασπροβαμμένα κτίρια και σπίτια, χαρίζοντας του έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και γοητεία. Η Άσσος διαθέτει εκπληκτική θέα στον μικρό όρμο και το Ενετικό κάστρο, στην κορφή του λόφου απέναντι.
Όσοι αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο εκτός από τις αμέτρητες παραλίες της Κεφαλονιάς, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη να κάνουν ένα ταξίδι εδώ, όπου ο επισκέπτης θα απολαύσει μοναδικές σκηνές ή έναν περίπατο κάτω από την ιστορική σκεπή και τους ρυθμούς του χωριού.

Dafnoudi Beach
Παραλία Δαφνούδη
Emblisi Beach
Παραλία Έμπλυση
Kimilia Beach
Παραλία Κιμηλιά
Zavalata Beach
Παραλία Ζαβαλάτα

Παραλίες

Κοντά στο Αρχοντικό

Έμπλυση, Κιμηλιά, Δαφνούδι, Αλατιές και Αγία Ιερουσαλήμ. Άσσος, Μύρτος και Αγία Κυριακή.

Άλλα

Καθαρά κρυστάλλινα νερά, βαθύ γαλάζιο και πράσινο-γάλαζο χρώμα της θάλασσας και της φύσης... Αυτά θα βρείτε σε κάθε παραλία της Κεφαλονιάς, όπου και να επιλέξετε να κάνετε μπάνιο και κολύμπι! Οι κεντρικότερες παραλίες είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες-ομπρέλες, όμως θα βρείτε και αμέτρητες ίδιας απαράμιλλης ομορφιάς, χωρίς εμφανή την ανθρώπινη παρέμβαση. Όπως είναι τα Κουτσούπια στην Ανατολική Κεφαλονιά - στην διαδρομή για Αντίσαμο-Πόρο.
Ακόμη, από τις διασημότερες παραλίες παγκοσμίως, ο Μύρτος, βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Κεφαλονιάς. Ανήκει στην Πύλαρο και είναι πολύ κοντά στην Άσσο. Με πολλά βραβεία - και όχι χωρίς λόγο, όπως θα δείτε την θέα από ψηλά.

Μη διστάζετε | Επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
fiskardo-detail-vacations

Οι διακοπές σας ξεκινούν εδώ!

Απολαύστε το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά. Εκεί που το μπλε χρώμα συναντά το πράσινο.
Αφήστε την θάλασσα και τον ήλιο, να γίνουν οι οδηγοί σας.